Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ακριβό μου...σουβλάκι - Από σήμερα ο 23% ΦΠΑ στην εστίαση


Από σήμερα ο συντελεστής ΦΠΑ στην εστιάση ανεβαίνει στο 23%, με τους εστιάτορες να απειλούν ότι θα κηρύξουν στάση πληρωμών προς το Δημόσιο μέχρι την άρση της κυβερνητικής απόφασης. Μάλιστα, οι εστιάτορες ζητούν όχι μόνο την αναστολή του μέτρου, αλλά και μετάταξη του κλάδου στον χαμηλό συντελεστή 6,5%.

Την απόφαση για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο ελαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, το βράδυ της Τρίτης.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου Εστίασης αποφάσισαν ακόμα να προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κλείσιμο των καταστημάτων σε ημερομηνία που θα καθορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Οι εστιάτορες όχι μόνο ζητούν την αναστολή του μέτρου της μετάταξης του ΦΠΑ του κλάδου στο 23% αλλά επί πλέον εκτιμούν ότι ο κλάδος, ενόψει του νέου εθνικού φορολογικού πλαισίου πρέπει να μεταταχθεί στο χαμηλό συντελεστή 6,5%.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση στηλιτεύει τη φοροδιαφυγή, αλλά υπόσχεται μείωση συντελεστών.

Μιλώντας στον Real FM, την Τετάρτη, o υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι είναι πρόθυμος να μειώσει τους συντελεστές ΦΠΑ στην εστίαση, στο πλαίσιο του εθνικού φορολογικού συστήματος, αρκεί να μην υπάρχει φοροδιαφυγή και να εφαρμοστούν απλές λύσεις για την καταβολή του ΦΠΑ.




ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ.gr