Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Διαφωνίες και παραιτήσεις στον σύλλογο εργαζομένων Δήμου Φυλής - Αιχμές για τον λόγο που γίνονται απεργίες

Την παραίτησή τους από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων δήμου Φυλής ανακοίνωσαν ο Γιώργος Βέρτσος και ο Μάριος Χαλάτσης. Στην επιστολή του ο Μάριος Χαλάτσης επικαλείται προσωπικούς λόγους ενώ με μια ανακοίνωση – καταπέλτη ο Γιώργος Βέρτσος διαχωρίζει τη θέση του από τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι κινητοποιήσεις, «…κινητοποιήσεις που αφορούσαν την καθυστέρηση των πληρωμών μας... πληρωμή πετσοκομμένη από τα μέτρα αλλά πλήρως εξασφαλισμένη έστω και με καθυστέρηση. Και παρόλα αυτά μπαίναμε σε μια διαδικασία κινητοποιήσεων που τελικό αποδέκτη - έστω και αν δηλώναμε πως αυτό δε το θέλαμε – ήταν η κοινωνία του Δήμου μας. Μια κοινωνία που αποτελείται από εργαζόμενους που οι περισσότεροι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα που σημαίνει ότι τίποτα γι’ αυτούς δεν είναι εξασφαλισμένο, που αποτελείται από ανέργους που σημαίνει πως δεν ελπίζουν σε κανένα ημερομίσθιο και μάλλον ποτέ».
Τη θέση τους στο Δ.Σ θα καταλάβουν οι Γιώργος Καραισκάκης και Κώστας Σταλίμερος
Ολόκληρη η επιστολή του Γιώργου Βέρτσου έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι στις εκλογές που έγιναν το 2011 για την ανάδειξη νέας διοίκησης του σωματείου εργαζομένων του δήμου Φυλής αποφάσισα και έθεσα υποψηφιότητα πιστεύοντας ότι με τη δραστηριότητά τμου θα μπορούσα να συμβάλλω στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν εμένα και τους συναδέλφους μου.
Δυστυχώς η μέχρι τώρα λειτουργία μας ως Δ.Σ με έχει κάνει να μην ελπίζω πως μπορώ να χωρέσω στη δική μου φιλοσοφία τον τρόπο και την φιλοσοφία των αποφάσεων του Δ.Σ , μια φιλοσοφία που εντάσσει την λειτουργία των υπαλλήλων του δήμου Φυλής στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου που μέρος του άλλωστε είμαστε κι εμείς.
Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα η δραστηριότητα μας την εξαντλήσαμε σε κινητοποιήσεις που αφορούσαν την καθυστέρηση των πληρωμών μας...πληρωμή που παρά το γεγονός ότι είναι πετσοκομμένη από τα μέτρα είναι πλήρως εξασφαλισμένη έστω και με καθυστέρηση. Και παρόλα αυτά μπαίναμε σε μια διαδικασία κινητοποιήσεων που τελικό αποδέκτη - έστω και αν δηλώναμε πως αυτό δε το θέλαμε – ήταν η κοινωνία του Δήμου μας.
Μια κοινωνία που αποτελείται από εργαζόμενους που οι περισσότεροι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα που σημαίνει ότι τίποτα γι’ αυτούς δεν είναι εξασφαλισμένο, που αποτελείται από ανέργους που σημαίνει πως δεν ελπίζουν σε κανένα ημερομίσθιο και μάλλον ποτέ.
Που αποτελείται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την πολυτέλεια να ταλαιπωρούνται. Γιατί η αλήθεια είναι και καλό να την λέμε για να μην κοροϊδεύουμε ούτε τους συναδέλφους αλλά ούτε πολύ περισσότερο εμάς τους ίδιους, ότι τα χρήματα που πληρωνόμαστε είναι από πολύ συγκεκριμένες πηγές και όταν δεν αποδίδονται δεν υπάρχουν. Ως εκ τούτου δεν βλέπω, εγώ, τουλάχιστον από που μπορούμε να τα διεκδικήσουμε, σίγουρα πάντως όχι από τον δήμο που δεν τα έχει.
Αντιθέτως μια σειρά από προβλήματα που θα μπορούσαμε να τα διεκδικήσουμε ενδεικτικά αναφέρω (γάλατα-υπερωρίες-Κυριακές κ.λ.π) τα έχουμε αφήσει να βαλτώνουν. Επειδή, όπως ανέφερα στην αρχή η φιλοσοφία μου για τον τρόπο που ασκείται ο συνδικαλισμός αλλά και ο τρόπος που διεκδικούνται αυτά είναι διαφορετικός από τον τρόπο σκέψης του Δ.Σ, γι’ αυτό υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ.»
Μετά τιμής
Βέρτσος Γεώργιος

ΠΗΓΗ: doxthi.gr