Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Με στίχους του Σαββόπουλου χαιρέτησε τους Ηπειρώτες ο Δήμαρχος Φυλής

Την ανάγκη να σταθούμε όρθιοι, γράφοντας ως Έλληνες τη δική μας ιστορία σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα, προβάλλοντας παράλληλα τα δυο στοιχεία που μας ενώνουν διαχρονικά και μας κρατούν άφθαρτους στο χρόνο, την παράδοση και τον πολιτισμό, επεσήμανε ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης. "Βρισκόμαστε σήμερα, εδώ, σε έναν μοναδικό χώρο στην περιοχή, στην Αττική θα έλεγα, που δημιουργήθηκε από τις δημοτικές παρατάξεις του Νίκου Παπαδήμα, σε συνεργασία με τον τότε νομάρχη Περικλή Παπαπέτρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες. Είναι καλό να τα θυμόμαστε αυτά. Είναι ένας χώρος με τα χαρακτηριστικό της ενέργειας που πραγματοποιείται απόψε και που μας δίνει τη δυνατότητα να ζούμε μοναδικά" υπογράμμισε.
Ο κ. Μπουραίμης χαρακτήρισε το αντάμωμα των Ηπειρωτών ως μια άψογη περιγραφή των στίχων του μεγάλου τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου, "φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα και ιστορία οι παρέες", μια ιστορία την οποία καλούμαστε να γράψουμε όρθιοι, προβάλλοντας την παράδοση και τον πολιτισμό. Και πρόσθεσε:
"Το οφείλουμε εμείς οι νεώτεροι στους προγόνους μας, να τηρήσουμε την ιερή αυτή παρακαταθήκη, το ιερό καθήκον. Να διαφυλάξουμε την παράδοση και τον πολιτισμό μας, τους δυο βασικούς πυλώνες της εθνικής μας ταυτότητας, σε πείσμα όσων προσπαθούν να την παραχαράξουν και να την αλλοιώσουν. Με αυτά τα λόγια θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά αυτού του φτωχού, γεμάτο πέτρα μα πανέμορφου τόπου, παιδιά που κάνουν ένδοξη και τιμημένη στους αιώνες των αιώνων, την Ήπειρο και τα άξια τέκνα της".

ΠΗΓΗ: doxthi.gr