Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δημήτρης Μπουραϊμης: "έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις για την αποτίναξη της περιβαλλοντικής υποτέλειας που βιώνει ο τόπος μας"






Η ομιλία του Δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραϊμη στην εκδήλωση για την κοπή πίτας των παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων



Ίσως το σημαντικότερο πράγμα για όποιον ασχολείται με τα κοινά είναι να έχει τη δυνατότητα όσο πιο συχνά γίνεται να έρχεται σε επαφή με το μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά. Τα παιδιά είναι οι φορείς της ελπίδας, είναι το καινούργιο, το διαφορετικό, είναι η προσωποποίηση της αθωότητας, είναι οι βασικές και ίσως οι μοναδικές μονάδες υγιούς σκέψης με αγνά ελατήρια, σε μια κοινωνία που βάλλεται από βαθιά κρίση αξιών, ίσως σοβαρότερη κι από την οικονομική, που μονοπωλεί τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά έχουν την ανθρώπινη εκείνη δύναμη που χρειάζεται για ν’ αλλάξει ο κόσμος.

Εμείς, ως  Δημοτική Αρχή, έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε τη νέα γενιά, σε όλα της τα βήματα, από το προνηπιακό και νηπιακό επίπεδο μέχρι την εφηβεία και την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση. Οφείλουμε πολλά στις γενιές που έρχονται, γιατί τους κληρονομήσαμε πολλά και κακά, για τα οποία δεν ευθύνονται. Γι΄ αυτό, πρέπει να τους συμπαρασταθούμε και να τους εφοδιάσουμε με κάθε τρόπο. Άλλωστε, για μας εδώ, η νέα γενιά θα αποτελέσει το μεγάλο μας όπλο, τη δύναμή μας για τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει και του οποίου την κορύφωση θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα, ενός αγώνα μεγάλου, για να ξεφύγει η πόλη μας από το μαρασμό, την οπισθοδρόμηση, τον περιβαλλοντικό μεσαίωνα και την υποβάθμιση πολλών δεκαετιών, αγώνα στον οποίο οφείλει να πρωτοστατήσει η νεολαία του τόπου μας ως βασικός πάροχος νέων ιδεών και συνδετικός κρίκος της γενιάς που έρχεται με τη γενιά που παραδίδει.

Η ενότητα και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ως βασικός παράγοντας επιτυχίας του σημαντικού αγώνα που ξεκινάμε μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις για την αποτίναξη της περιβαλλοντικής υποτέλειας που βιώνει ο τόπος μας, θα ξεκινήσει με μπροστάρηδες τους νέους μας, έτσι ώστε τα μικρά παιδιά που σήμερα βρίσκονται εδώ μπροστά μου και αποτελούν το κέντρο των πολιτικών μας και των προσπαθειών μας για το μέλλον του τόπου, να ζήσουν σε μια πόλη όπως την ονειρευόμαστε και τους αξίζει.