Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Αφιέρωμα: "Σε άγονη γη ...9+3 διηγήματα" - Ένα νέο βιβλίο στο χώρο της ελληνικής πεζογραφίας


 «…σε  άγονη  γη
                   9+3 διηγήματα»

Ένα νέο βιβλίο στο χώρο της ελληνικής πεζογραφίας


Στις 25 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Ανυφαντάκη με τίτλο: «Σε άγονη γη …9+3 διηγήματα».
Για το βιβλίο μίλησαν ο Βουλευτής Α’ Θεσ/νικης κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νικης κ. Νίκος Παπαδάκης και η δημοσιογράφος κα Χριστίνα Ταχιάου.
            Πρόκειται για μια συλλογή 12 διηγημάτων, 12 διαχρονικών ανθρωποκεντρικών ιστοριών, που δεν επιδιώκουν να κλέψουν τίποτα από την εφήμερη επικαιρότητα.  
Ο συγγραφέας γράφει πως: «Θα μπορούσα κάθε ιστορία μου να την ξεκινήσω με το μια φορά κι ένα καιρό, όπως τα παλιά καλά παραμύθια, δεν θα τα τελείωνα όμως ποτέ με το ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, γιατί δεν θα ‘ταν αλήθεια».
            Οι ομιλητές χαρακτήρισαν τα διηγήματα «σκληρά», «γοητευτικά», «πως ταυτίζεσαι μαζί τους», « γεμάτα με έντονους συμβολισμούς» «με μια γραφή ιδιαίτερα δουλεμένη», «ιστορίες που δεν ξεχνάς εύκολα».
Οι ήρωες τους είναι καθρέφτες, που μέσα τους καθρεπτίζεται μια καθημερινότητα που υπάρχει γύρω μας, που τη ζούμε λίγο-πολύ όλοι, που αρκεί να στυλώσουμε το βλέμμα μας και θα τη δούμε να ξεδιπλώνεται πικρή, δύσκολη ή αισιόδοξη, με χρώμα γκρίζο ή πολύχρωμο, λαμπερό ή ξεθωριασμένο. Μια καθημερινότητα που προσπαθεί με αγωνία να πορευτεί και να βλαστήσει πολλές φορές σε Άγονη Γη.
           Το Φλεβάρη του 2017, έχει δρομολογηθεί  η παρουσίαση του βιβλίου και στην Αθήνα.
       Η διάθεση του γίνεται από τα βιβλιοπωλεία «Πρωτοπορία» στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και από την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.protoporia.gr.