Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα του Δημήτρη Ανυφαντάκη για την ημέρα εορτασμού της "Εθνικής Αντίστασης"


Το ελληνικό κίνημα αντίστασης 1941 - 1944, υπήρξε από τα πιο ρωμαλέα της Ευρώπης. Χάρη στους αγώνες του, ο ελληνικός λαός προξένησε βαριές απώλειες στον εχθρό, απελευθέρωσε μεγάλες περιοχές του ελληνικού εδάφους και περιόρισε τις κατοχικές δυνάμεις στα αστικά κέντρα, όπου καθημερινά αντιμετώπιζαν το μαζικό απελευθερωτικό κίνημα. Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως όταν ένα έθνος, ένας λαός, αποφασίζει να αγωνιστεί για την Ελευθερία του, η θέλησή του αυτή γίνεται όπλο ακατανίκητο.
Το παράδειγμα των αθάνατων ηρώων της εθνικής αντίστασης ας αποτελέσει το φωτεινό φάρο που θα μας δείχνει το δρόμο της εθνικής μας υπερηφάνειας και του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.
Με οδηγό τα διαχρονικά μηνύματα της εθνικής αντίστασης, ας συμβάλουμε όλοι αγωνιστικά, κλείνοντας μέσα μας το ένδοξο παρελθόν, για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στο πολυτιμότερο αγαθό που λέγεται ειρήνη.
Από την πλευρά μου, καλώ όλους μας να συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα πως οφείλουμε να μην ανεχθούμε καμιά επιβουλή του τόπου μας απ' όπου κι αν προέρχεται, προασπιζόμενοι καθημερινά την εθνική μας ενότητα και τις ιδέες εκείνες που μας ενώνουν και μας οδηγούν από τα βάθη της εθνικής μας πορείας μέχρι σήμερα.


Δημήτρης Α. Ανυφαντάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής

Εκπαιδευτικός Π.Ε. (Δάσκαλος)