Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Eπίσκεψη κλιμακίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.




Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τον Γραμματέα του Τομέα Εσωτερικών, Λάμπρο Μίχο, τον εισηγητή του ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρη Καρύδη, τον βουλευτή, Παντελή Ασπραδάκη, και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, επισκέφθηκε την περιοχή Καπανδριτίου και Βαρνάβα, που επλήγησαν από την πρόσφατη φωτιά.

Τα μέλη του Κλιμακίου είδαν το μέγεθος της καταστροφής από κοντά και συζήτησαν με τους Προέδρους Βαρνάβα, Νίκο Βούλγαρη και Καπανδριτίου, Ευδοκία Κελλίδου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, την αποκατάσταση των ζημιών και την καλύτερη πρόληψη για τη συνέχεια. Τα αιτήματα αυτά, θα τα διαβιβάσουν στους αρμόδιους Υπουργούς και θα ενημερώσουν για τα συμπεράσματά τους και τον Πρωθυπουργό.

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν:
1. Η έγκαιρη καταγραφή των ζημιών, αλλά και η πληρωμή των αποζημιώσεων που καθυστερούν από την περσινή φωτιά.
2. Η έγκαιρη και επαρκής χρηματοδότηση για τις αποψιλώσεις και αποκαταστάσεις των δασικών δρόμων, που ακόμα δεν έχουν εκτελεστεί, λόγω καθυστερημένης και ανεπαρκούς χρηματοδότησης.
3. Η ταχεία έγκριση των μελετών διαστρώσεων, διανοίξεων και συντηρήσεων δασικών δρόμων, που καθυστερούν για χρόνια από το Δασαρχείο, καθώς και η έγκριση έκτακτων κονδυλίων για έργα και αποκατάσταση του εξοπλισμού που καταστράφηκε κ.ά.
Σημειώθηκε, πάντως, με μεγάλη ικανοποίηση ο έγκαιρος εντοπισμός της φωτιάς από πυροφύλακες της Κοινότητας, η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και ο ικανοποιητικός συντονισμός τους.
Με αφορμή την επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές ο Παντελής Ασπραδάκης δήλωσε:

Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Ανατολική Αττική υπήρξε για άλλη μια φορά στόχος, όπως δείχνουν τα στοιχεία, εμπρηστών που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και ταυτόχρονα την περιοχή που αγαπάμε και ζούμε με τις οικογένειές μας.
Η απάντηση των κατοίκων της περιοχής, της Πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου είναι κατηγορηματική και σύμφωνη με όλα όσα έχουν νομοθετηθεί το προηγούμενο διάστημα και όλα όσα έχει εξαγγείλει η αρμόδια υπουργός για όσες εκτάσεις θα καίγονται.
Είναι πολύ σημαντική η συνέπεια της κυβέρνησης στις υποσχέσεις της δίνοντας το μήνυμα ότι τα χρόνια της αυθαιρεσίας, όπου πνεύμονες πρασίνου αποτελούσαν στόχο καταπατητών και εμπρηστών και πότε δεν αναδασώνονταν, ανήκουν στο παρελθόν.
Πλέον το φυσικό περιβάλλον και η προστασία του αποτελεί προτεραιότητα και θα το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.