Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ελεύθερος ο Λιάτσος μετά την μήνυση από τη γυναίκα του Καμμένου


Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του εισαγγελέα ο εκδότης Αιμίλιος Λιάτσος, που συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ύστερα από μήνυση της συζύγου του Πάνου Καμένου, Έλενας Τζούλη.

Η μήνυση αφορούσε απόφαση απαγόρευσης αναφοράς στο όνομά της, που κατά τη μηνύτρια παραβίασε σήμερα στην εφημερίδα του ο κ. Λιάτσος.

Ο εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη για την υπόθεση και διέταξε τη διενέργεια έρευνας από τον πταισματοδίκη.

Επίθεση κατά Καμμένου από τον Μιχελάκη

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένουεξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Παρασκευή και 13», Αιμίλιου Λιάτσου, έπειτα από μήνυση της συζύγου του κ. Καμμένου.

«Ο κ. Καμμένος ποινικοποιεί απροκάλυπτα, σήμερα, την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους» αναφέρει ο κ. Μιχελάκης σε ανακοίνωσή του και συμπληρώνει:

«Είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του. Γιατί ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά».

Απαντώντας στον κ. Μιχελάκη ο εκπρόσωπος των, Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ τόνισε: «Οι ηθικοί αυτουργοί της λάσπης και της πλαστογραφίας, αποκαλύφθηκαν. Το λόγο έχει ξανά η Δικαιοσύνη».

Αλλά και ο ΛΑΟΣ, με ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «η σύλληψη του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου για δημοσίευση συνεντεύξεως, πλήττει βαριά την ελευθερία του λόγου» και υποστηρίζει ότι «οι αποκρουστικές μέθοδοι της δεκαετίας του '80 δεν μπορούν παρά να εκληφθούν ως εκδίκηση».

Ο Αιμίλιος Λιάτσος συνελήφθη έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του η σύζυγος του Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη, για παραβίαση δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν να δημοσιεύσει το όνομά της στην εφημερίδα του.